Poké Bowl met biefstuk
Wat heb je nodig?
(2 personen)
300 gram biefstuk
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels sambal
150 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
1 bosui
75 gram geraspte wortel
10 gram tuinkers (half bakje)
1/4 komkommer
Voor de dressing
3 eetlepels magere kwark
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sesamzaadjes
Hoe maak je dit?
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Snijd de biefstuk in blokjes en marineer deze in de sambal, kerrie- en knoflookpoeder. Laat minimaal 10 minuten staan, maar langer is altijd lekkerder. Dan trekken de smaken er beter in. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de komkommer in plakjes. Maak de dressing door de kwark, sesamolie en sesamzaadjes met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een apart kommetje.
Verdeel de rijst, komkommer, wortel en tuinkers over twee kommen. Bak op het laatste moment de blokjes biefstuk voor twee minuutjes op hoog vuur. De binnenkant van de blokjes mogen best nog een beetje medium zijn. Verdeel ook de biefstuk over de kommen.
Knip de tuinkers en leg deze samen met de bosui op de poké bowl met vlees.
Serveer de sesamdressing apart of giet het over je poké bowl.