Varkenshaas uit de oven
Wat heb je nodig
Bereidingstijd +/- 35 tot 45 minuten voor 4 personen
1 varkenshaas (150 gram p.p.)
4 lange plakken romige brie
500 gram sperziebonen
250 gram (Kastanje) champignons
1 rode paprika
1 gesnipperde ui
1 theelepel Italiaanse kruiden, peper en zout
Hoe maak je dit gerecht
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de boontjes schoon en kook ze in een klein laagje water beetgaar (+/- 10 minuten).
Snij de champignons in partjes en de paprika in stukken. Fruit de ui, voeg de champignons en paprika toe, strooi er Italiaanse kruiden, peper en zout overheen en bak ze beetgaar. Voeg dan de afgegoten boontjes toe en zet apart.
Bestrooi de varkenshaas met peper en zout, verhit boter in de pan en bak de varkenshaas rondom bruin (+/- 10 minuten).
Leg de varkenshaas dan in een ovenschaal, maak een kleine inkeping over de lengte van de varkenshaas (niet te diep!) zodat je de plakken brie er goed in kunt leggen. Zet de ovenschaal nu voor 5 minuten in de oven zodat de varkenshaas nog ietsjes door kan garen (niet te lang, hij mag rosé zijn) en de brie smelt. Ondertussen warm je de groenten in de pan op.
Haal de varkenshaas uit de oven, schep de groenten er overheen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Team Vleeschhouwerij De Scharrelaer