Boerenkooltaart

Wat heb je nodig

6 plakjes bladerdeeg, met roomboter
500 gram gesneden boerenkool
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 rookworst
200 gram zachte geitenkaas van de rol of oude kaas
2 eieren
175 ml room of melk
25 gram geraspte pecorinokaas
Peper uit de molen

Hoe maak je boerenkooltaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Doe een scheutje olie in een grote wok of pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de boerenkool toe en roerbak deze totdat de boerenkool net geslonken is. Haal de wok van het vuur en schep de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper.

Snij de rookworst in stukjes en voeg deze toe. Je kunt natuurlijk ook variëren met uitgebakken spekjes. Pak een standaard taartvorm en leg onderin een stukje bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter.

Leg alle plakjes bladerdeeg zonder folie op elkaar en rol uit met een deegroller totdat je het juiste formaat hebt en plaats dat in de vorm. Druk een beetje aan. Je kan het bladerdeeg ook per plakje in de taartvorm plaatsen. Zorg er dan voor dat alles goed tegen elkaar aan ligt en druk iets aan.

Schep de boerenkool in de vorm en druk alles iets aan. Vouw al het overhangend deeg dat je hebt terug, bovenop de taart en bestrijk dit met een klein beetje extra melk.

Klop het ei door de melk en roer de pecorino kaas erdoor. breng op smaak met een beetje peper. Verdeel het eimengsel over de taart en plaats deze in de oven. Bak de boerenkooltaart voor ongeveer 30 minuten in de oven of totdat deze goudbruin is.

Gezond, lekker en eenvoudig te maken!