IMG_1605.jpg
IMG_E6896.jpg
IMG_E6901.jpg

Stoofpotje

Wat heb je nodig

(2-3 pers.)


ca. 650 gram hamlappen
1 ui
350 ml runderbouillon
1 flesje donker bier
klontje boter (ca. 50 gram)
1 eetlepel zonnebloemolie
3-4 speculaasjes
1 theelepel speculaaskruiden
2 eetlepels appelstroop
1-2 eetlepels maïzena
paar takjes verse tijm
snuf peper

Hoe maak je het

Snijd de hamlappen in reepjes en snipper de ui. Verhit de boter met olie in de braadpan, fruit de ui glazig en voeg vervolgens het vlees toe met een snuf peper. Bak even aan tot het bruin is.

Giet de bouillon en het bier in de pan. Roer de speculaaskruiden en fijn gehakte tijm erdoor. Als het borrelt zet je het vuur laag en laat je het vlees circa 1 tot 1,5 uur stoven.

Schep het vlees met een schuimspaan op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verkruimel de speculaasjes en voeg deze, samen met de appelstroop, toe aan de saus. Is de saus nog niet ingedikt, voeg dan 1 of 2 eetlepels aangelengde maïzena toe. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg als laatste het vlees weer toe en roer door.

Lekker met frietjes en een frisse groene salade!

Volg ons via Facebook

Iedere week voordeel

Iedere twee weken hebben wij drie mooie aanbiedingen voor u. 

U krijgt dan 15 procent korting op bepaalde producten uit ons assortiment. 

Voor de actuele aanbiedingen kunt u onze facebook/instagram pagina bekijken. 

Speciale dagen

Nieuwjaarsdag GESLOTEN
2de Paasdag GESLOTEN
Koningsdag GESLOTEN
Hemelvaartsdag GESLOTEN
2de Pinksterdag GESLOTEN
1ste Kerstdag GESLOTEN
2de Kerstdag GESLOTEN
Oudjaarsdag 08:00 - 14:00

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30
Dinsdag 08:00 - 17:30
Woensdag 08:00 - 17:30
Donderdag 08:00 - 17:30
Vrijdag 08:00 - 17:30
Zaterdag 07:00 - 14:00
Zondag GESLOTEN

Contact

Vleeschhouwerij De Scharrelaer

Hoofdweg 1336
2153 LT  Nieuw-Vennep

Tel: 0252-672242
Whatsapp: 06-30914919

Email: