Stoofpotje
Wat heb je nodig
(2-3 pers.)
ca. 650 gram hamlappen
1 ui
350 ml runderbouillon
1 flesje donker bier
klontje boter (ca. 50 gram)
1 eetlepel zonnebloemolie
3-4 speculaasjes
1 theelepel speculaaskruiden
2 eetlepels appelstroop
1-2 eetlepels maïzena
paar takjes verse tijm
snuf peper
Hoe maak je het
Snijd de hamlappen in reepjes en snipper de ui. Verhit de boter met olie in de braadpan, fruit de ui glazig en voeg vervolgens het vlees toe met een snuf peper. Bak even aan tot het bruin is.
Giet de bouillon en het bier in de pan. Roer de speculaaskruiden en fijn gehakte tijm erdoor. Als het borrelt zet je het vuur laag en laat je het vlees circa 1 tot 1,5 uur stoven.
Schep het vlees met een schuimspaan op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verkruimel de speculaasjes en voeg deze, samen met de appelstroop, toe aan de saus. Is de saus nog niet ingedikt, voeg dan 1 of 2 eetlepels aangelengde maïzena toe. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg als laatste het vlees weer toe en roer door.
Lekker met frietjes en een frisse groene salade!