Worstjes in pyama
Wat heb je nodig
(voor 8 personen):
8 huisgemaakte knakworsten
2 a 3 Vellen Bladerdeeg
Potje Zilveruitjes
Paar Sesamzaadjes
1 Ei
HOE GA JE TE WERK:
Oven op 190 graden voorwarmen.
Rol de vellen bladerdeeg uit op een werkblad, en snij het bladerdeeg in repen van ongeveer 1 centimeter dikte of iets smaller.
Leg wat bakpapier op een bakblik of in een ovenschaal.
Wikkel één of meerdere repen bladerdeeg om de knakworsten en leg ze vervolgens op een bakblik of ovenschaal.
Doe het ei in een klein kommetje en klop het ei met een vork los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een kwast met het geklopte ei. Hierdoor wordt het bladerdeeg/de pyjama mooi goudbruin tijdens het bakken.
Bak de hotdogs in pyjama gedurende ongeveer 15 minuten, totdat het bladerdeeg mooi bruin is geworden.
Neem 8 zilveruitjes en snij deze doormidden. Decoreer deze als oogjes op de hotdogs, en plak in beide ogen een sesamzaadje. Je kunt de oogjes beter laten plakken met een beetje honing.
De aangeklede knakworsten kunnen warm gegeten worden, maar koud zijn ze minstens net zo lekker.