Draadjesvlees

Wat heb je nodig

  • (4 personen)
  • 750 g sukadelappen (of runderlappen)
  • 1 ui
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 1 el appel- of schenkstroop
  • 2 el maizena
  • 3 el rode wijnazijn
  • 100 ml rode wijn (1 glas)

Hoe maak je dit

  • Dep de sukadelappen met keukenpapier droog en bestrooi rondom riant met peper en zout.
  • Verwarm een klont (room)boter in een braadpan en schroei het vlees op hoog vuur in enkele minuten rondom dicht. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snipper 1 ui of 2 sjalotten en fruit deze even aan in het braadvet.
  • Maak ondertussen 400 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje
  • Blus af met 1 glas rode wijn en 3-4 el rode wijnazijn. Voeg ook 1 ruime el appelstroop toe, 3-4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm.
  • Doe het vlees terug in de pan en schenk de runderbouillon over het vlees tot het net onder staat. Laat het geheel nu minstens 2,5 tot 3 uur sudderen op laag vuur.
  • Haal het vlees uit de braadpan en schenk het overgebleven vocht door een zeef zodat er een (redelijk) heldere bouillon (jus) overblijft. Schenk terug in de braadpan
  • Maak het geheel wat dikker door een papje te maken van 2-3 el maizena met 2-3 el water en dit stapsgewijs toe te voegen tot de jus de gewenste dikte heeft.
  • Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen.

** Eet smakelijk**