Draadjesvlees
Wat heb je nodig
- (4 personen)
- 750 g sukadelappen (of runderlappen)
- 1 ui
- 1 runderbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 3 takjes tijm
- 1 el appel- of schenkstroop
- 2 el maizena
- 3 el rode wijnazijn
- 100 ml rode wijn (1 glas)
Hoe maak je dit
- Dep de sukadelappen met keukenpapier droog en bestrooi rondom riant met peper en zout.
- Verwarm een klont (room)boter in een braadpan en schroei het vlees op hoog vuur in enkele minuten rondom dicht. Haal uit de pan en zet even weg.
- Snipper 1 ui of 2 sjalotten en fruit deze even aan in het braadvet.
- Maak ondertussen 400 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje
- Blus af met 1 glas rode wijn en 3-4 el rode wijnazijn. Voeg ook 1 ruime el appelstroop toe, 3-4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm.
- Doe het vlees terug in de pan en schenk de runderbouillon over het vlees tot het net onder staat. Laat het geheel nu minstens 2,5 tot 3 uur sudderen op laag vuur.
- Haal het vlees uit de braadpan en schenk het overgebleven vocht door een zeef zodat er een (redelijk) heldere bouillon (jus) overblijft. Schenk terug in de braadpan
- Maak het geheel wat dikker door een papje te maken van 2-3 el maizena met 2-3 el water en dit stapsgewijs toe te voegen tot de jus de gewenste dikte heeft.
- Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen.
** Eet smakelijk**