Jambalaya met worst

Wat heb je nodig

(4 personen)

  • 325 gram gele rijst
  • 3 braadworsten van scharrelvlees
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml kippenbouillon

Hoe maak je dit

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  • Snijd de braadworsten in stukken. Verhit de olie en bak de braadworsten 2 min.
  • Voeg de ui, de paprika, de bleekselderij en de tijm toe en bak op 4 min. mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. B
  • reng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 15 min. stoven.
  • Neem de deksel van de pan en laat nog 10 min. op laag vuur koken.
  • Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.

** Eet smakelijk**