Jambalaya met worst
Wat heb je nodig
(4 personen)
- 325 gram gele rijst
- 3 braadworsten van scharrelvlees
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 theelepel tijm
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 ml kippenbouillon
Hoe maak je dit
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
- Snijd de braadworsten in stukken. Verhit de olie en bak de braadworsten 2 min.
- Voeg de ui, de paprika, de bleekselderij en de tijm toe en bak op 4 min. mee.
- Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. B
- reng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 15 min. stoven.
- Neem de deksel van de pan en laat nog 10 min. op laag vuur koken.
- Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.
** Eet smakelijk**