Gegrilde lamsfilet
Wat heb je nodig
(4 personen)
- 500 g lamsfilet
- 1 jonagold
- ¼ knolselderij
- 1 bosje radijzen
- ½ rode ui
- 1 doosje frambozen
- 4 el maïsolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout
- ½ bosje peterselie
- olie, om te bakken
Hoe maak je dit
- Schil de knolselderij en snijd in dikke staafjes van ongeveer een halve centimeter;
- Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote staafjes als de knolselderij;
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de rode ui in fijne ringen;
- Hak de peterselie fijn;
- Meng de knolselderij, appel, radijsjes en rode ui in een kom;
- Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn, suiker, maïsolie en peper en zout. Meng deze door de salade. Werk af met gehakte peterselie en frambozen;
- Strijk de lamsfilet in met olie en bak aan beide kanten krokant op de grill, binnenin mag het vlees nog mooi rosé zijn.
- Serveer het lamsvlees met de salade, ook lekker lekker met aardappelpuree.
** Eet smakelijk**