Gegrilde lamsfilet

Wat heb je nodig

(4 personen)

  • 500 g lamsfilet
  • 1 jonagold
  • ¼ knolselderij
  • 1 bosje radijzen
  • ½ rode ui
  • 1 doosje frambozen
  • 4 el maïsolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout
  • ½ bosje peterselie
  • olie, om te bakken

Hoe maak je dit

  • Schil de knolselderij en snijd in dikke staafjes van ongeveer een halve centimeter;
  • Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote staafjes als de knolselderij;
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de rode ui in fijne ringen;
  • Hak de peterselie fijn;
  • Meng de knolselderij, appel, radijsjes en rode ui in een kom;
  • Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn, suiker, maïsolie en peper en zout. Meng deze door de salade. Werk af met gehakte peterselie en frambozen;
  • Strijk de lamsfilet in met olie en bak aan beide kanten krokant op de grill, binnenin mag het vlees nog mooi rosé zijn.
  • Serveer het lamsvlees met de salade, ook lekker lekker met aardappelpuree.

** Eet smakelijk**