Fajita Kipfilet
Altijd op zoek naar lekkere gerechten, kwamen we dit BBQ gerecht tegen.
Wat heb je nodig?
(4 personen)
4 Kipfilets
0,5 Rode Paprika
0,5 Gele Paprika
1 Rode Ui
80 gram Geraspte Kaas
1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
1 theelepel Zout
1 theelepel Chilipoeder
0,5 theelepel Uienpoeder
0,5 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Gemalen Komijn
2 theelepels Gedroogde Oregano
Hoe ga je te werk?
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Meng alle specerijen met elkaar en bestrooi de kipfilets rijkelijk met de kruidenmix. Snijd in de kipfilets nu om de 2 cm inkepingen, maar snijd ze niet door. Stop ongeveer een centimeter voor het onderzijde van de kipfilet.
Was de paprika’s, haal het hart eruit en snijd ze in dunne repen. Ook de rode ui snij je in dunne halve ringen.
Vul nu iedere inkeping in de kipfilets met een reepje rode paprika, gele paprika en rode ui. Herhaal dit tot alle inkepingen zijn gevuld.
Leg de kipfilets dan voorzichtig op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kipfilets nu in 15 tot 20 minuten gaar, waarbij je de geraspte kaas 5 minuten voor het eind over de kipfilets verdeeld om mee te smelten. De kipfilets zijn gaar als er een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Haal de kipfilets nu voorzichtig weer van de BBQ en laat ze heel even een paar minuutjes rusten voor je ze serveert.
**Eet smakelijk!**