Kippendij in Champignon roomsaus

Iedere dinsdag krijg je bij ons bij 3 kippendijen, de vierde gratis! 

Wat heb je nodig?

(4 personen) 

  • 1 kg kippendij 
  • 400 gr champignons
  • 250 ml kookroom 35% vet
  • 150 gr Parmezaanse kaas - geraspte
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • peterselieverse
  • peper en zout naar smaak 

Hoe ga je te werk?

  • Pers het sap van de citroen uit. Neem een kom erbij en doe hier de kippendijen in. Bestrooi met peper en zout en masseer het vlees in. Giet het citroensap erop en laat een 15tal minuutjes intrekken.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflooktenen uit.
  • Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze tot ze lekker zacht beginnen te worden.
  • Voeg de kookroom toe en roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden, en echt lekker creamy eruit zien.
  • Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie en serveer! 

Eet smakelijk!

(Bron: heerlijkehappen.nl)